Politur Szövetkezet
Magyar  English
 

Rólunk

Cégünk 1952-ben alakult, és kezdetben vegyipari termékek gyártásával foglalkozott. Ez a tevékenység az utóbbi évtizedekben a vidéki telephelyünkre helyeződött át, ahol többek között falfestékek, festék-hígítók, oldószerek, háztartási tisztítószerek és ragasztók gyártása folyt.

A mesterséges édesítőszerek gyártása - a piaci igények felismerése következtében – 1957-ben a "Sacharin" tabletta gyártásával kezdődött meg.

Később az "Édeske" és a "Polisett" nevű édesítő tablettával bővült a választék. Az édesítőszerek gyártása kizárólag az új budapesti telephelyünkön történik, ahol a gyártás folyamata valamint volumene jelentős változáson ment keresztül az elmúlt évtizedekben, a fogyasztói igények növekedésének továbbá a cég növekvő árbevételének köszönhetően.

Ezen fejlődési folyamat eredménye az édesítőtablettáink összetételének és kiszerelésének többféle változata, amely jelenleg a magyar élelmiszer hálózatokban kapható.

Folyékony édesítőszer gyártásunk az 1970-es évek közepén indult el, saját összetételű folyékony édesítőszereink - 125 ml-es 250 ml-es és 300 ml-es csepegtetős flakonokban – azóta folyamatosan kaphatóak az üzletekben, beleértve a márkatermékeket is.

Édesítő szóró por termékünket "Sweety" néven 2011 óta forgalmazzuk partnereink üzleteiben.

2013-ban új, Stevia alapú természetes édesítőszer családdal, (por, folyékony, tabletta), továbbá 2014–ben Steviás Cukorral, Taumatin alapú, 125 ml-es természetes folyékony édesítőszerrel valamint 2016-ban Steviás kockacukorral és Stevitrit 40*2g édesítővel és az utazáshoz ajánlott „mini” 35 ml-es termékeinkkel bővítettük kínálatunkat.

A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően jelenleg 31 féle kiszerelésű és különböző összetételű édesítőszert forgalmazunk, ebből 9 márkatermék.

Minősítések:

Üzemeink az SGS/ISO 9001:2008 (Először: 1996.07.15.-én) és a CERTOP (Először: 2002.01.15.-én) által auditáltak. A minősítések birtokában üzemeink és gyártásunk folyamatosan ISO valamint HACCP rendszerben működnek. A gyártási körülményeket az SGS és a CERTOP évente felülvizsgálja.

Referenciák:

- 2015. évben az AUCHAN, COOP, REÁL és SPAR szupermarketek, üzletláncok sajátmárkás tablettás és folyékony édesítőszereinek gyártói és beszállítói voltunk, illetve vagyunk.

- "Elsőáras beszállító"-i vagyunk a METRO  diszkont áruházaknak.

- Klasszikus édesítőszereink, például a Polisett, Polisweet, stb. jelen vannak az AUCHAN, TESCO METRO, CBA, COOP, SPAR, REÁL, BÉRES Egészségtár, Mediline és Herbaház üzletláncok polcain, továbbá valamennyi egyéb magyarországi élelmiszerüzletben.

Megjegyzés:

A referencialistában említett partnereink cégünknél rendszeresen végeztetnek beszállítói auditot, azaz felülvizsgáltatják gyártási körülményeinket.

Logisztika:

- Belföldi szállításainkat cégünk saját gépkocsikkal látja el a belföldi hiper-, és szupermarketek központi raktáraiba és a régiós központok gyűjtőraktáraiba, valamint üzletkötő kollégáink saját autóikkal járják az országot.

 


Támogatás

Támogatás Támogatás Támogatás
Támogatás
Támogatás


© 2020 Politur Vegyipari Szövetkezet