Politur Szövetkezet
Magyar  English
 

Meggybefőtt

Hozzávalók:

  • meggy
  • Polisett tabletta (üvegenként 9 db)
  • hideg víz
  • nátrium-benzoát

Készítés:

A meggyet alaposan megmossuk, szárától megtisztítjuk, majd enyhén ecetes vízben kb. fél órán át áztatjuk. Az üvegeket kimossuk, lecsepegtetjük, majd mindegyikbe 9 db édesítőt teszünk. A meggyet újból megmossuk, majd az üvegekbe rakjuk. Felöntjük hideg vízzel, majd a tetejére 1 késhegynyi nátrium-benzoátot szórunk. Az üvegekre 2 réteg celofánt helyezünk, a rétegek közé is tegyünk kevés nátrium-benzoátot. Zárjuk le csavaros tetővel. A celofánt vágjuk körbe ollóval. A megtöltött üvegeket egy konyharuhával kibélelt fazékba rakjuk, és annyi hideg vízzel öntjük fel, hogy az üvegek háromnegyedéig érjen. Fedjük le, és lassan kezdjük forralni. Forrástól számított 5 percig főzzük. Hagyjuk kihűlni, másnap az üvegeket a fazékból kivesszük, szárazra töröljük, hűvös helyen tároljuk. Egy 6 dl-es üvegbe kb. 30 dkg gyümölcs fér.

 

10 dkg tápanyagtartalma:

energia: 218 kJ (52 kcal)
fehérje: 0,8 g
zsír: 0 g
szénhidrát: 11,0 g


© 2017 Politur Vegyipari Szövetkezet