Politur Szövetkezet
Magyar  English
 

Magozott meggy

Süteményekhez, mártáshoz

Hozzávalók:

  • 1 kg kimagozott meggy
  • 20 dkg fruktóz
  • nátrium-benzoát

Készítés:

A meggyet alaposan megmossuk, szárától megtisztítjuk. Kb. fél órán át enyhén ecetes vízben áztatjuk, majd újra megmossuk. Kimagozzuk, majd egy mély porcelán- vagy üvegtálba tesszük. Hozzáadjuk a fruktózt, egy mokkáskanál nátrium-benzoátot, és jól elkeverjük. Hűtőszekrénybe helyezzük 3 napra, naponta többször átkeverjük. A harmadik napon egyforma, kisméretű, csavaros tetejű üvegekbe töltjük (amennyi egyszeri felhasználásra elegendő). Kevés nátrium-benzoátot szórunk minden üvegbe a meggy tetejére. A csavaros tetők alá két réteg celofánt teszünk, a rétegek közé szintén egy kevés nátrium-benzoátot hintünk. Ráillesztjük a tetőket, és szorosan lezárjuk. A celofánt szépen körbevágjuk. Hűvös helyen tároljuk.

Az egész mennyiség tápanyagtartalma:

energia: 5544 kJ (1320 kcal)
fehérje: 8,0 g
zsír: 0 g
szénhidrát: 310,0 g

Ahány egyforma üveg lesz a megadott mennyiségből, annyi részre kell osztani a tápanyagtartalmat is.


© 2017 Politur Vegyipari Szövetkezet