Politur Szövetkezet
Magyar  English
 

Húsok és húskészítmények

** Fogyasztását cukorbetegeknek különösen ajánljuk

* Fogyasztását- főként túlsúlyos- cukorbetegeknek korlátozva javasoljuk

Élelmiszer (100g) Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
kj kcal g
Bárányhús, juhhús 840 200 20 13 0
* Békacomb 500 120 24 1 3
Birkahús 1330 315 17 26 0
* Borjúhús 520 125 19 4 0
Borjúmáj, marhamáj 540 130 21 3 4
Borjú-, marhanyelv 960 230 16 18 0
Borjú-, marha-, sertésvelõ 490 120 9 9 0
**Csiga 340 80 18 1 0
**Csirkehús 520 125 23 3 0
* Csirkemáj 540 130 20 4 3
* Fácánhús 470 110 22 2 0
Kacsahús 800 190 19 12 0
Libahús 850 200 18 14 0
Libamáj 1960 465 22 40 0
* Lóhús 470 110 21 2 1
Marhahús (közepes) 860 205 15 15 0
* Marhahús (sovány) 520 120 19 4 0
Marhahús (zsíros) 1070 256 19 17 0
Nyúlhús (házi ) 680 160 21 8 0
Pacal 700 165 16 11 0
* Pulykahús 730 175 20 9 0
Sertéshús (kövér) 1240 295 17 24 0
* Sertéshús (sovány) 640 160 21 8 0
Sertésmáj 580 140 19 5 2
Sertésvese 500 120 17 5 0
Tyúkhús 600 140 19 6 0

 

Húskészítmények

Élelmiszer (100g) Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
kj kcal g
* Baromfi párizsi 990 235 20 16 0
* Baromfi virsli 840 200 19 13 0
Csabai kolbász 1980 470 20 42 0
Cserkészkolbász 1450 345 16 30 0
* Csirkesonka 480 115 24 1 0
Debreceni kolbász 1170 280 20 20 0
Disznósajt 1360 320 14 28 0
Füstölt kolbász 1260 300 15 25 0
Füstölt sonka 1590 380 17 33 0
* Gépsonka 670 155 23 7 0
Gyulai kolbász 1640 390 18 32 0
Húskenyér 960 230 20 15 0
Kenõmájas 1360 325 16 28 0
Lecsókolbász 1180 280 16 23 0
Májas hurka 1290 305 14 23 0
Májkrém konzervek (átlag) 1170 280 11 20 5
Nyáriszalámi 1250 300 15 25 0
Olasz, mortadella 1140 340 14 31 0
Párizsi, krinolin, szafaládé 920 220 12 18 0
* Pulykafelvágott 650 155 21 7 0
* Sonkaszalámi 680 160 21 8 0
* Tavaszi felvágott 770 180 10 15 0
Téliszalámi 2230 530 25 46 0
Turista szalámi 1690 400 28 31 0
Vagdalt hús 990 235 19 13 9
Véres hurka 1260 300 13 23 8
Virsli 1000 240 12 20 0
* Zalai 1030 245 16 20 0


Dr. Fövényi József - Székely Katalin


© 2017 Politur Vegyipari Szövetkezet